Een deurspiegel ophangen

Een deurspiegel ophangen

Wil je graag een deurspiegel ophangen, maar weet je niet hoe? Geen zorgen, wij kunnen je helpen! Met onze handige tips en tricks wordt het ophangen van een deurspiegel een eitje.

Waarom een deurspiegel ophangen?

Een deurspiegel is niet alleen functioneel, maar ook een mooie toevoeging aan je interieur. Het zorgt voor een ruimtelijk effect en geeft je de mogelijkheid om jezelf van top tot teen te bekijken voordat je de deur uitgaat.

Hoe hang je een deurspiegel op?

Om een deurspiegel op te hangen heb je een aantal materialen nodig, zoals een boormachine, schroeven en pluggen. Daarnaast is het belangrijk om te weten waar je de deurspiegel wilt ophangen en of de deur stevig genoeg is om het gewicht te dragen.

Stappenplan:

 1. Bepaal de juiste positie voor de deurspiegel.
 2. Markeer de boorgaten op de deur.
 3. Boor de gaten en plaats de pluggen.
 4. Bevestig de deurspiegel met behulp van de schroeven.
 5. Controleer of de deurspiegel stevig hangt.

En voilà, je hebt succesvol een deurspiegel opgehangen!

Waarom kiezen voor onze service?

Onze ervaren vakmensen staan klaar om je te helpen bij het ophangen van een deurspiegel. Wij zorgen voor een professionele en snelle service, zodat jij binnen no-time kunt genieten van je nieuwe deurspiegel.

Neem vandaag nog contact met ons op en laat je adviseren door onze experts!

Stap 1: Voorbereiding

Stap 1: Voorbereiding

Voordat je de deurspiegel gaat ophangen, is het belangrijk om de juiste voorbereidingen te treffen. Hieronder vind je een stappenplan om ervoor te zorgen dat het ophangen van de deurspiegel soepel verloopt.

1. Zorg ervoor dat je de benodigde materialen bij de hand hebt. Je hebt het volgende nodig:

 • Boormachine
 • Boor
 • Pluggen
 • Schroeven
 • Waterpas

2. Kies de juiste locatie voor de deurspiegel. Zorg ervoor dat de plek waar je de deurspiegel wilt ophangen stevig genoeg is en voldoende ruimte biedt.

3. Meet de afmetingen van de deurspiegel. Dit is belangrijk om te weten voordat je gaat boren. Zorg ervoor dat je de hoogte en breedte van de deurspiegel nauwkeurig meet.

Met deze voorbereidingen ben je klaar om de deurspiegel op te hangen. Ga verder naar stap 2 voor het ophangen van de deurspiegel.

Kies de juiste locatie

Kies de juiste locatie

Een belangrijke stap bij het ophangen van een deurspiegel is het kiezen van de juiste locatie. Het is essentieel om een plek te vinden waar de spiegel goed tot zijn recht komt en functioneel is.

Denk na over de volgende zaken bij het kiezen van de locatie:

 • Zorg ervoor dat de spiegel op een plek hangt waar je er gemakkelijk gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld in de buurt van een deur of in de hal.
 • Houd rekening met de hoogte van de spiegel. Zorg ervoor dat de spiegel op ooghoogte hangt, zodat je jezelf goed kunt zien.
 • Kies een locatie waar voldoende licht is. Een goed verlichte plek zorgt ervoor dat je jezelf goed kunt zien en eventuele make-up of haarstyling kunt doen.
 • Overweeg de stijl en het interieur van de ruimte waarin je de spiegel wilt ophangen. Kies een locatie waar de spiegel goed past bij de rest van de inrichting.

Neem de tijd om de juiste locatie te kiezen voordat je de deurspiegel ophangt. Op deze manier zorg je ervoor dat de spiegel niet alleen functioneel is, maar ook een mooie toevoeging aan je interieur.

Verzamel benodigde materialen

Verzamel benodigde materialen

Voordat je de deurspiegel gaat ophangen, is het belangrijk om de benodigde materialen bij de hand te hebben. Hieronder vind je een lijst van materialen die je nodig hebt:

 • Een deurspiegel
 • Meetlint
 • Potlood
 • Boor
 • Boorbits
 • Pluggen
 • Schroeven
 • Schroevendraaier
 • Waterpas

Zorg ervoor dat je al deze materialen hebt voordat je begint met het ophangen van de deurspiegel. Op deze manier kun je ervoor zorgen dat het ophangen van de deurspiegel soepel verloopt en dat de spiegel stevig aan de deur bevestigd wordt.

Meet de afmetingen van de deurspiegel

Meet de afmetingen van de deurspiegel

Voordat je de deurspiegel gaat ophangen, is het belangrijk om de afmetingen ervan te meten. Dit zorgt ervoor dat je de juiste maatregelen kunt nemen en de spiegel perfect op je deur kunt plaatsen.

Om de afmetingen van de deurspiegel te meten, volg je deze stappen:

 1. Stap 1: Zorg ervoor dat je een meetlint bij de hand hebt.
 2. Stap 2: Plaats de deurspiegel op een vlakke ondergrond.
 3. Stap 3: Meet de breedte van de deurspiegel van links naar rechts. Noteer deze meting.
 4. Stap 4: Meet de hoogte van de deurspiegel van boven naar beneden. Noteer deze meting.

Door nauwkeurige metingen te doen, kun je er zeker van zijn dat de deurspiegel perfect op je deur past. Dit zorgt voor een professionele en esthetisch aantrekkelijke uitstraling.

Let op: zorg ervoor dat je de juiste metingen hebt voordat je verder gaat met het ophangen van de deurspiegel.

Stap 2: De deurspiegel ophangen

Stap 2: De deurspiegel ophangen

Om de deurspiegel op te hangen, volg je de onderstaande stappen:

 1. Plaats de deurspiegel op de gewenste hoogte en markeer de positie met een potlood.
 2. Boor gaten op de gemarkeerde posities met behulp van een boormachine.
 3. Steek de pluggen in de geboorde gaten.
 4. Plaats de schroeven in de pluggen en draai ze met een schroevendraaier vast.
 5. Controleer of de deurspiegel stevig is bevestigd door er voorzichtig aan te trekken.
 6. Indien nodig, pas de positie van de deurspiegel aan en herhaal de bovenstaande stappen.

Met deze stappen kun je gemakkelijk een deurspiegel ophangen en genieten van een mooie en functionele toevoeging aan je interieur.

Geef een reactie